Coronavirus: 400 de polițiști chinezi, contaminați în provincia Hubei

  • 26 Februarie 2020 18:12
Coronavirus: 400 de polițiști chinezi, contaminați în provincia Hubei

Cel puțin 404 polițiști chinezi au fost contaminați cu noul coronavirus în provincia Hubei (centrul Chinei), epicentrul acestei epidemii, dintre care patru au decedat, au anunțat miercuri autoritățile de la Beijing, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Epidemia provocată de virusul Covid-19 a afectat 78.000 de persoane în China, cauzând moartea a peste 2.700 de persoane în această țară.

Provincia Hubei este în mod particular expusă, aici înregistrându-se 83% din cazurile de infecție și 96% din numărul deceselor cauzate de coronavirus înregistrate la nivel național.

''La 25 februarie, un total de 293 polițiști și 111 agenți auxiliari contractaseră pneumonie din cauza noului coronavirus, iar patru polițiști au murit'', a indicat Biroul de securitate publică din provincia Hubei, pe rețeaua de socializare online Weibo.

Polițiștii sunt expuși întrucât mulți dintre ei se află pe străzi pentru a veghea la respectarea restricțiilor de circulație rutieră în orașele din Hubei, majoritatea plasate în carantină și pentru a asigura ordinea publică.

În Hubei sunt mobilizați aproape 120.000 de polițiști 'în prima linie' contra coronavirusului.

Într-o conferință de presă, adjunctul ministrului securității publice chinez Du Hangwei a anunțat miercuri că 49 de polițiști au decedat la nivel național în timpul epidemiei provocate de coronavirus. În penitenciarele chineze sunt peste 500 de persoane infectate, atât deținuți, cât și membri ai personalului administrativ. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău