Coronavirus - 15 noi cazuri în China, cel mai mic număr din ianuarie

  • 12 Martie 2020 09:54
Coronavirus - 15 noi cazuri în China, cel mai mic număr din ianuarie

Numărul de noi contaminări zilnice cu noul coronavirus în China a scăzut la 15, a anunțat joi Ministerul Sănătății, cel mai scăzut nivel de la debutul publicării statisticilor, la jumătatea lunii ianuarie, informează AFP, preluat de Agerpres.

Printre aceste cazuri suplimentare se numără șase persoane venite din străinătate, reprezentând o nouă provocare pentru autoritățile sanitare chineze, care au reușit să limiteze epidemia pe teritoriul țării.

De asemenea, 11 persoane au decedat în ultimele 24 de ore. Este cel mai scăzut nivel din 24 ianuarie. Totalul deceselor se ridică în prezent la 3.169 de morți în China, pe departe cea mai afectată țară din lume.

Numărul noilor contaminări la Wuhan (centru), epicentrul epidemiei de Covid-19, unde virusul a apărut în decembrie, este de doar opt.

Este pentru prima dată când scade sub pragul de 10 de la începutul realizării bilanțului, în luna ianuarie.

Odată cu ameliorarea situației constatată în ultimele săptămâni, autoritățile au început să se relaxeze restricțiile vizând cei 56 de milioane de locuitori din provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan.

Cele mai multe dintre orașe se află în carantină de la sfârșitul lunii ianuarie, dar persoanele sănătoase, din zonele puțin afectate, pot în prezent călători în interiorul provinciilor.

Mai multe companii au fost totodată autorizate să-și reia progresiv activitățile în Wuhan și în restul provinciei Hubei.

Deși, așa cum a declarat președintele Xi Jinping în această săptămână, epidemia este "practic strangulată" pe teritoriul Chinei, face în continuare ravagii în alte țări, în special în Iran, Italia și Coreea de Sud. China este îngrijorată de intrarea persoanelor contaminate pe teritoriul său.

Cu cele șase noi cazuri ''importate'' din străinătate anunțate joi de Ministerul Sănătății, totalul național al acestora se ridică la 85.

Pentru a încerca să gestioneze situația, autoritățile de la Beijing au anunțat miercuri că toate persoanele care sosesc în capitală venind din alte țări, oricare ar fi acestea, vor fi plasate în carantină obligatorie timp de 14 zile.

În total, 80.793 de persoane au fost infectate în China.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău