Corneliu Gurin și-a dat DEMISIA: ”Începem reforma de la vârful instituției”

  • 26 Februarie 2016 18:34
Corneliu Gurin și-a dat DEMISIA: ”Începem reforma de la vârful instituției”

Procurorul general Corneliu Gurin a anunțat astăzi, în plenul Parlamentului, că demisionează de la 1 martie.

Procurorul general Corneliu Gurin a anunțat astăzi că-și depune mandatul. El și-a motivat decizia prin necesitatea promovării reformelor la această instituție, după adoptarea noii legi a procuraturii, care să înceapă de la vârf.

”Consider că este important să începem reforma de la vârful instituției, să dăm semnal că se începe o nouă etapă cu abordări constructive, sincere, fără suspiciuni și acuzații care să deturneze scopul real de modernizare”, a declarat Corneliu Gurin.

Opoziția consideră însă că demisia lui Corneliu Gurinar fi consecința protestelor din ultimele luni.
 
Procurorul general, Corneliu Gurin, a anunțat că renunță la mandat de la 1 martie, după ce ieri parlamentul a votat în lectură finală o nouă lege a procuraturii, care, în opinia sa, este cel mai important pas în procesul de reformare a acestei instituții. Corneliu Gurin a precizat că viitorul procuror general trebuie să fie desemnat conform unor principii noi și că își dorește ca reforma acestei instituții să înceapă ”de la vârf”.
 
În același timp, liderul Partidului Socialiștilor de opoziție, Igor Dodon, a declarat că demisia procurorului  ar fi consecința protestelor din ultimele luni la care s-a cerut inclusiv demisia lui Corneliu Gurin. Liderul socialiștilor a subliniat că opoziția va cere și demisia altor funcționari.

Corneliu Gurin a fost numit procuror general în aprilie 2013, pe un termen de cinci ani. El a fost acuzat în repetate rânduri că ar promova interesele Partidului Democrat și ale politicianului și omului de afaceri Vlad Plahotniuc. Corneliu Gurin însă a respins aceste acuzații.
 
 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău