Corneliu Furculiță, despre înregistrarea care a aparut ieri în presă | Ultimii ani am devenit politicianul vizat în cele mai multe sesizări la procuratură

  • 10 Noiembrie 2020 12:00
Corneliu Furculiță, despre înregistrarea care a aparut ieri în presă  | Ultimii ani am devenit politicianul vizat în cele mai multe sesizări la procuratură

Deputatul socialist Corneliu Furculiță dezminte înregistrarea care a aparut ieri in presa. Intr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, acesta spune ca regreta ca "sunt implicați în aceste falsuri regizate și membri ai familiei mele".

„În actualul mandat de deputat am devenit ținta multor atacuri calomnioase și subiect al fake news-urilor de tot felul. Ca și politician, mi-am asumat să fiu criticat și atacat, inclusiv pe nedrept, cu lansarea diferitor invenții și fantezii. Regret că sunt implicați în aceste falsuri regizate și membri ai familiei mele. Despre falsul lansat ieri, pe care astăzi, parțial, Ziarul de Gardă l-a demascat, las instituțiile de drept să-și facă meseria. Iar instituțiilor media, care l-au anunțat și l-au promovat din interes politic și electoral, le urez să fie mai creative în producerea de fake news-uri la comandă.
Constat, pe de altă parte, că în ultimii ani am devenit politicianul vizat în cele mai multe sesizări la procuratură. Cineva a făcut pasiune în a lansa fake news-uri despre mine, după care repede să scrie și o țidulă la procuratură. Am demonstrat că toate sunt invenții”, a scris deputatul pe Facebook. 

Ziarul de Garda scrie că acțiunile descrise în cadrul interceptărilor în care sunt vizați deputatul socialist Corneliu Furculiță și actualul ministru de Interne Pavel Voicu au avut loc în realitate, ele fiind investigate în cadrul unui dosar penal deschis în decembrie 2017.

Potrivit sursei citate, în acea perioadă, Pavel Voicu, cel care încerca să-l ajute pe nepotul lui Corneliu Furculiță să scape de probleme, nu era ministru de Interne, ci consilier al Președintelui R. Moldova pentru misiuni speciale. Voicu a fost numit ministru la MAI în noiembrie 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău