Coreea de Sud va construi cea mai mare roată panoramică din lume

  • 24 Martie 2023 09:55
Coreea de Sud va construi cea mai mare roată panoramică din lume

Coreea de Sud se pregătește să construiască cea mai mare roată panoramică din lume. Coreenii speră că proiectul va contribui la simbolizarea viitoarei unificări a poporului coreean, scrie descopera.ro.

Structura, care este planificată pentru Parcul Haneul din capitala Seul și care se numește Inelul Seulului, este în lucru de ceva vreme, dar abia recent a fost ales un loc pentru amplasarea sa. Potrivit declarației Guvernului din Seul, prin care a fost anunțat locul proiectului, „parcul Haneul este considerat un loc semnificativ pentru simbolismul său ca poartă atât pentru Seul, cât și pentru Coreea unificată și ca locație apropiată geografic de Coreea de Nord, care arată armonia și reunificarea rasei coreene”, potrivit Interesting Engineering.

Locația le permite vizitatorilor să vadă centrul Seulului, precum și fluviul Hangang și munții Namsan și Bukhansan. De asemenea, parcul este locul unei vechi gropi de gunoi municipale, ceea ce, potrivit declarațiilor municipalității, contribuie la atingerea obiectivului de armonie ecologică.

Cea mai mare roată panoramică va avea un design futurist

Inelul Seulului se va abate de la structura tradițională cu spițe a roții și va folosi noi tehnologii și tehnici pentru a crea un design futurist fără spițe.

„Reprezentanții orașului s-au consultat cu experți interni și internaționali în arhitectură și inginerie pentru a asigura siguranța și integritatea structurală a designului fără spițe al Inelului Seulului. Orașul intenționează să completeze și să dezvolte proiecte mai progresiste și mai creative în cooperare cu sectorul privat”, se arată în declarația municipalității.

Inelul Seulului va fi o instalație de divertisment, dar orașul intenționează să folosească locul ca pe un complex cultural despre Insula Nanjido, care, la un moment dat găzduia un munte de gunoaie provenite din oraș, de aproape 100 de metri înălțime și care se întindea pe aproape 2.800.000 de metri pătrați.

Un simbol economic și climatic

Parcul este unul dintre cele doar câteva parcuri de pe fostul amplasament al gropii de gunoi, iar municipalitatea intenționează să integreze noul punct de reper în viitoarele festivaluri.

„Inelul Seulului va fi construit pe fostul loc al gropii de gunoi până în 2025 ca un simbol al economiei circulare și al acțiunii climatice, atât pentru oameni, cât și pentru natură”, a precizat municipalitatea din Seul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău