Coreea de Sud - Președintele Moon Jae-in declară 'război' coronavirusului; aproape 5.000 de cazuri de îmbolnăviri în țară

  • 03 Martie 2020 10:50
Coreea de Sud - Președintele Moon Jae-in declară 'război' coronavirusului; aproape 5.000 de cazuri de îmbolnăviri în țară

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat marți "război" coronavirusului, iar agențiile guvernamentale se află în stare de alertă permanentă, în condițiile în care în țară au fost raportate aproape 5.000 de cazuri de îmbolnăviri, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Coreea de Sud a înregistrat în ultimele zile un număr mare de cazuri noi, ceea ce a dus la anularea sau amânarea mai multor evenimente culturale și sportive, în timp ce vacanțele au fost prelungite cu trei săptămâni în școli și creșe.

Moon a declarat că guvernul său va injecta peste 22,5 miliarde de euro pentru a ajuta economia să facă față acestei situații "grave".

"Întreaga țară a intrat într-un război împotriva bolii infecțioase", a declarat președintele de centru-stânga, care a ordonat anumitor agenții guvernamentale să lucreze 24 de ore din 24.

477 de cazuri noi au fost anunțate marți de Centrele coreene pentru controlul și prevenirea bolilor (KCDC) în primul lor bilanț zilnic, numărul total al cazurilor ajungând la 4.812 în țară.

Au fost anunțate de asemenea două noi decese. În total, 28 de persoane au murit după ce au contractat coronavirusul.

Coreea de Sud este a doua cea mai afectată țară de coronavirus după China și, de câteva zile, țara cu cel mai mare număr de cazuri noi.

Din cele 4.812 cazuri înregistrate în Coreea de Sud, aproape 90% se găsesc în orașul Daegu și în provincia vecină Gyeongsang de Nord (Gyeongsangbuk-do), potrivit KCDC.

Coreea de Sud a verificat până acum starea de sănătate a peste 190.000 de persoane. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău