Coreea de Sud, pregătită de venirea puternicului taifun Lingling

  • 06 Septembrie 2019 17:45
Coreea de Sud, pregătită de venirea puternicului taifun Lingling

Coreea de Sud se pregătește de venirea puternicului taifun Lingling, însoțit de rafale de vânt violente și de ploi diluviene și care se așteaptă să lovească sâmbătă coasta de vest a țării înainte de a atinge uscatul în Coreea de Nord, relatează vineri EFE.

Lingling, cel de-al 13-lea taifun al sezonului din Pacific, se afla vineri la 12:00 ora locală la 540 kilometri sud-vest de insula coreeană Jeju, și se deplasează spre nord cu circa 20 km/h însoțit de rafale de vânt de 160 km/h, potrivit Administrației Meteorologice din Coreea de Sud (KMA).

Deși se prevede ca taifunul să mai slăbească din intensitate în următoarele ore, Lingling a cărei forță este considerată periculoasă poate genera rafale de vânt de până la 200 de kilometri pe oră, capabile să răstoarne mașini și ambarcațiuni și să doboare copaci în unele insule din sud-estul țării.

KMA a avertizat locuitorii din zonă despre acest pericol iminent.

Se așteaptă ca taifunul să afecteze insula Jeju sâmbătă dimineață și să continue să se deplaseze de-a lungul țărmului occidental sud-coreean și să atingă uscatul în provincia nord-coreeană Hwanghae în cursul după-amiezii, dar cu vânturi mai puțin intense de 100 km/h, potrivit prognozelor KMA.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău