Coreea de Sud: Moștenitorul imperiului Samsung, din nou în fața justiției

  • 25 Octombrie 2019 10:28
Coreea de Sud: Moștenitorul imperiului Samsung, din nou în fața justiției

Moștenitorul imperiului Samsung, Lee Jae Yong, a revenit vineri la Înalta Curte din Seul pentru o revizuire a condamnării sale pentru corupție în 2017, relatează DPA și AFP, preluat de Agerpres.

"Îmi pare rău că am produs atâtea probleme oamenilor. Îmi cer scuze", a declarat el presei vineri, când a ajuns la Înalta Curte, înconjurat de avocați.

Lee, vicepreședinte al gigantului sud-coreean de smartphone-uri și electronice, a fost condamnat inițial la cinci ani de închisoare în august 2017, dar sentința sa a fost redusă în apel la doi ani și jumătate cu suspendare. El a fost eliberat în luna februarie a acestui an în urma procesului în apel.

În august, Curtea Supremă din Seul a casat sentința din apel și a trimis cazul său înapoi la o instanță inferioară pentru rejudecare. Curtea Supremă a stabilit că Samsung a plătit mult mai multă mită decât a fost cercetat anterior de către instanța de apel.

În vârstă de 51 de ani, Lee riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea în cadrul actualelor proceduri judiciare.

Procurorii au stabilit o legătură între Lee și răsunătorul scandal de corupție care a dus la căderea fostei președinte sud-coreene Park Geun Hye.

Procurorii îl acuză pe Lee de implicare în dare de mită pentru Park și pentru o prietenă apropiată a acesteia, Choi Soon Sil, în schimbul sprijinului guvernului pentru fuziunea a două subsidiare Samsung.

Noul proces, care ar urma să dureze mai multe luni, vine într-un moment greu pentru Samsung Electronics, care suferă de pe urma unor sancțiuni comerciale impuse Coreii de Sud de către Japonia, pe fondul unor dispute vechi moștenite din trecutul colonial japonez în Peninsula Coreeană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău