Coreea de Sud închide școlile la Seul și în zona înconjurătoare, pe fondul unui nou val de infectări

  • 14 Decembrie 2020 13:40
Coreea de Sud închide școlile la Seul și în zona înconjurătoare, pe fondul unui nou val de infectări

Guvernul sud-coreean a decis închiderea școlilor începând de marți în capitala Seul și în zonele din jur, pe fondul celei mai mari creșteri a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de la debutul epidemiei, ce depășește vârful anterior din februarie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Școlile din regiunea capitalei vor trece la învățământul online până la sfârșitul lunii, conform celei mai recente măsuri de înăsprire a regulilor de distanțare socială, care nu au reușit deocamdată să inverseze tendința.

Închiderea școlilor este un pas spre impunerea regulilor de distanțare socială de faza a 3-a, o măsură care ar închide practic a patra economie asiatică.

Pe fondul presiunii în creștere ca guvernul să înăsprească restricțiile, prim-ministrul Chung Sye-kyun a declarat că o astfel de decizie ar necesita o analiză atentă. 'Guvernul nu va ezita să ia această decizie de a se trece la faza a 3-a dacă va fi considerată necesară, pentru că trebuie ținut cont de opiniile miniștrilor implicați, ale administrațiilor locale și experților', a afirmat el la o întrunire cu responsabili din sănătate.

Agenția sud-coreeană de prevenire și control al bolilor (KDCA) a raportat luni 718 cazuri noi de infectare cu coronavirus (din care 682 cu transmitere locală), față de 1.030 în ziua precedentă.

Cele mai multe cazuri noi sunt la Seul, în orașul-port din apropiere Incheon și în provincia Gyeonggi, cu peste 25 milioane de locuitori.

Numărul total al infectărilor a ajuns la 43.484, din care 587 de decese.

Guvernul a declanșat un amplu efort de depistare a contacților, cu ajutorul a sute de militari, polițiști și oficiali.

Potrivit autorităților sanitare, recentul val de infectări a fost provocat mai ales de reuniunile de familie și între prieteni, ceea ce limitează eficiența regulilor de distanțare socială.

În faza a 3-a de lockdown, numai lucrătorii esențial vor putea merge la muncă, iar adunările vor fi limitate la mai puțin de 10 persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău