Coreea de Sud | Cel puțin nouă morți și numeroase persoane sunt date dispărute, în urma taifunului Mitag

  • 03 Octombrie 2019 13:03
Coreea de Sud | Cel puțin nouă morți și numeroase persoane sunt date dispărute, în urma taifunului Mitag

Cel puțin nouă persoane și-au pierdut viața și numeroase altele sunt date dispărute în Coreea de Sud în urma trecerii taifunului Mitag, care a adus vânturi puternice și ploi torențiale, au anunțat joi autoritățile sud-coreene, citate de AFP și Reuters.

Sudul țării a fost lovit în noaptea de miercuri spre joi de Mitag, cel de-al șaptelea taifun care a lovit în acest an peninsula coreeană, provocând inundații și alunecări de teren.

Potrivit Ministerului de Interne sud-coreean, nouă persoane au murit și patru au fost rănite. Un bilanț anterior anunța șase decese. Numărul morților ar putea crește în condițiile în care numeroase persoane sunt date dispărute.

Unele dintre victime au fost găsite sub structuri prăbușite, iar altele înecate, a precizat ministerul.

Peste 100 de case și alte clădiri au fost inundate.

Mai mult de 1.500 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauție din locuințe aflate în regiunile din sud-estul țării, a mai spus ministerul.

Aproximativ 44.045 de gospodării și clădiri au rămas fără electricitate miercuri și joi. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită pentru 83% dintre acestea, a anunțat joi compania sud-coreeană Korea Electric Power, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău