Coreea de Sud caută sprijin la Beijing, Moscova și Tokyo pentru summitul Trump-Kim

  • 12 Martie 2018 10:57
Coreea de Sud caută sprijin la Beijing, Moscova și Tokyo pentru summitul Trump-Kim

Mai multe delegații sud-coreene se vor deplasa începând de astăzi la Beijing, Moscova și Tokyo în speranța de a obține sprijin pentru summitul anunțat între președintele sud-coreean Moon Jae-in și omologul său american Donald Trump, transmite Agerpres.

China, Rusia și Japonia au luat parte la discuțiile în format de șase (Coreea de Nord, Coreea de Sud, Statele Unite, China, Japonia, Rusia), destinate să convingă Phenianul să renunțe la programul nuclear, dar înghețate de mai mulți ani.

Președintele american Donald Trump a acceptat săptămâna trecută să se întâlnească, într-un summit istoric, cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, la o dată și într-un loc ce urmează să fie stabilite. Moon urmează, la rândul său, să se întâlnească cu Kim, în zona demilitarizată de la granița dintre cele două Corei. 

Referitor la summit-ul SUA-Coreea de Nord, Ministerul sud-coreean la Unificării a indicat luni că nu s-a primit deocamdată un răspuns oficial din partea Phenianului, cel mai probabil datorită prudenței legate de punerea la punct a poziției nord-coreene.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău