Coreea de Sud: 30 de persoane decedate și 12 date dispărute în urma ploilor torențiale din ultima săptămână

  • 09 August 2020 10:30
Coreea de Sud: 30 de persoane decedate și 12 date dispărute în urma ploilor torențiale din ultima săptămână

Bilanțul deceselor în Coreea de Sud în urma ploilor torențiale din ultimele șapte zile a crescut la 30, 12 persoane fiind date dispărute și opt rănite, potrivit raportului publicat duminică la ora locală 10:30 a.m de Departamentul Central pentru Dezastre și Măsuri de Siguranță, informează Xinhua, preluat de Agerpres.

Ploile torențiale s-au extins vineri din regiunea centrală a țării, care include Seul și zona metropolitană învecinată, către regiunile din sud, provocând decesul a 13 persoane, două din cauze neprecizată, iar una rănită în urma cu trei zile.

Trei persoane au fost găsite decedate, iar trei, date dispărute după ce trei ambarcațiuni s-au răsturnat în provincia Gangwon, din est, acestea nefiind incluse în bilanț întrucât cauza decesului a fost catalogată drept accident maritim.

Guvernul a desemnat șapte orașe și comitate din regiunea centrală ca zone speciale de dezastru pentru a oferi asistență rapidă din partea guvernului central.

Un număr total de 5.971 de persoane din 3.489 de gospodării au fost nevoite să-și evacueze locuințele în diferite regiuni din țară. Dintre acestea, 4.617 rezidenți nu au revenit încă în propriile locuințe.

Circa 9.300 de hectare de teren agricol au fost inundate, iar 9.491 de incidente implicând pagube materiale au fost raportate inclusiv 4.234 vizând persoane fizice, iar 5.257 ale unor facilități publice.

Locuințe, adăposturi pentru vite, depozite și sere au fost inundate sau distruse, iar drumuri, căi ferate, poduri și rezervoare de apă au fost avariate.

Circa 73% dintre proprietățile deteriorate au fost reabilitate în procedură de urgență.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău