Coreea de Nord susține că ultimul test cu rachete a fost un succes

  • 30 Martie 2020 09:52
Coreea de Nord susține că ultimul test cu rachete a fost un succes

Coreea de Nord a anunțat luni că testul unui lansator de rachete, efectuat duminică, a fost un succes, transmite agenția de stat KCNA, preluată de Yonhap, potrivit dpa, preluat de Agerpres.

Sistemul de dimensiuni "super-mari" pentru lansări multiple va fi trimis în curând unităților militare, afirmă sursa citată, adăugând că scopul testului a fost în primul rând verificarea specificațiilor tehnice și tactice.

Coreea de Nord a lansat duminică două rachete, aparent cu rază scurtă de acțiune, către Marea Japoniei, au semnalat oficialități de la Seul. Potrivit statului major interarme sud-coreean, tirul a pornit din orașul Wonsan de pe coasta de est; rachetele au atins la o altitudine maximă de circa 30 de kilometri și au ajuns la o distanță de aproximativ 230 de kilometri. Agenția japoneză Kyodo a menționat o distanță de 250 de kilometri.

A fost al patrulea test cu rachete efectuat în martie de regimul de la Phenian, după o pauză de trei luni.

ONU a interzis Coreei de Nord testarea rachetelor balistice și a impus țării sancțiuni internaționale pentru descurajarea programului de înarmare cu rachete capabile să transporte arme atomice.

În 2019, Phenianul a acordat Statelor Unite termen până la sfârșitul anului pentru o ofertă de ridicare a sancțiunilor și a amenințat cu un "cadou de Crăciun". Afirmația a fost interpretată ca un anunț că vor avea noi teste dacă Washingtonul nu se va conforma. La 1 ianuarie anul acesta, liderul nord-coreean Kim Jong Un a afirmat că țara sa va dispune în curând de "o nouă armă strategică", reamintește Yonhap.

 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău