Coreea de Nord recunoaște că a testat din nou o rachetă hipersonică, sub privirile lui Kim Jong Un

  • 12 Ianuarie 2022 14:47
Coreea de Nord recunoaște că a testat din nou o rachetă hipersonică, sub privirile lui Kim Jong Un

Coreea de Nord recunoaște că a efectuat un alt test cu rachete hipersonice, sub supravegherea liderului Kim Jong Un, după ce armata sud-coreeană a anunțat marți că Phenianul a lansat un proiectil neidentificat, la mai puțin de o săptămână după ce Coreea de Nord a informat că a testat o rachetă hipersonică.

Presa de stat a declarat că racheta lansată marți a făcut o întoarcere cu succes înainte de a-și atinge ținta în mare, la aproximativ 1.000 km distanță. La test a participat și Kim Jong Un, fiind publicate mai multe imagini cu liderul nord-coreean. Prezența sa ar putea indica faptul că tehnologia s-a îmbunătățit, spun analiștii consultați de BBC, potrivit DIGI24.

Cea mai recentă intensificare a testelor cu rachete hipersonice pare să susțină obiectivele declarate de Anul Nou de Kim Jong Un, care a promis că va consolida capacitățile de apărare ale Coreei de Nord.

Cel de al treilea test a venit în momentul în care șase țări - inclusiv SUA - au emis o declarație comună prin care condamnă testul de săptămâna trecută, îndemnând Nordul să-și înceteze „acțiunile de destabilizare” în regiune.

Armata din Coreea de Sud a minimizat inițial afirmațiile Nordului privind rachetele hipersonice, dar ulterior a declarat că au fost observate „îmbunătățiri” față de testele anterioare.

Este pentru prima dată din martie 2020 când se știe că liderul nord-coreean a participat la o lansare de rachetă, iar publicitatea în jurul apariției sale este semnificativă, spun analiștii.

Coreea de Nord se alătură unui număr mic de țări, inclusiv Statele Unite și China, în încercarea de a dezvolta rachete hipersonice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău