Coreea de Nord pregătește o nouă lansare de rachete

  • 14 Octombrie 2017 12:13
Coreea de Nord pregătește o nouă lansare de rachete

Coreea de Nord se pregătește de o nouă lansare de rachete înainte de manevrele navale comune ale Coreei de Sud și SUA ce urmează să înceapă săptămâna viitoare, potrivit cotidianului sud-coreean Donga Ilbo, care citează o sursă guvernamentală, informează sâmbătă AFP.

Un portavion american se va afla în fruntea manevrelor, o demonstrație de forță față de Coreea de Nord, în condițiile în care tensiunile escaladează pe marginea programului de înarmare al acestei țări.

La rândul său, Phenianul consideră aceste manevre o provocare și ar putea de data aceasta să se pregătească să riposteze altfel decât prin declarații.

Fotografii prin satelit au arătat zilele acestea transportarea, din hangarele de la Phenian în regiune, a unor rachete balistice montate pe lansatoare, potrivit unei surse guvernamentale, citată de cotidianul Donga Ilbo.

Washingtonul și Seulul suspectează Coreea de Nord că aceasta s-ar pregăti să lanseze rachete capabile să atingă teritoriul american, adaugă cotidianul.

Ar putea fi vorba de o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-14, a cărei rază de acțiune ar permite atingerea teritoriului Alaska, sau de Hwasong-12, pe care Phenianul a amenințat că o va lansa spre teritoriul american Guam, în Pacific.

Coreea de Nord ar putea, de asemenea, să se pregătească să testeze o nouă rachetă Hwasong-13, o altă rachetă intercontinentală a cărei rază de acțiune ar putea eventual permite atingerea coastei de vest a SUA.

Manevrele se vor derula în perioada 16-26 octombrie în Marea Japoniei și în Marea Galbenă (Marea de Vest).

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău