Coreea de Nord: Kim Jong Un ordonă o campanie de 80 de zile pentru relansarea economiei

  • 06 Octombrie 2020 09:23
Coreea de Nord: Kim Jong Un ordonă o campanie de 80 de zile pentru relansarea economiei

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat o campanie națională de 80 de zile pentru a relansa economia, aflată în dificultate, înainte de organizarea în ianuarie a unui congres excepțional al partidului unic, au relatat media oficiale, citate de AFP, preluat de Agerpres.

Decizia, adoptată în cadrul unei reuniuni a Partidului Muncitorilor, survine după recente inundații și în contextul pandemiei de coronavirus care au slăbit și mai mult economia aflată deja în criză a acestei națiuni extrem de izolate.

Campaniile de mobilizare în masă, prin care li se cere nord-coreenilor să efectueze ore suplimentare și să se achite de noi sarcini, sunt o obișnuință în Coreea de Nord odată cu apropierea unor mari evenimente.

Numită "luptă" în coreeană de către agenția de presă oficială KCNA, conform terminologiei militariste folosite de Phenian, ea a fost calificată drept "campanie", un termen mai diplomatic, în versiunea în engleză.

"Am obținut realizări istorice datorită eforturilor noastre costisitoare, depășind cu curaj în acest an provocări și dificultăți de o gravitate fără precedent. Însă nu trebuie să ne culcăm pe lauri", a scris agenția de presă.

"Ne confruntăm în continuare cu provocări care nu pot fi neglijate și avem numeroase obiective de atins în acest an", a insistat KCNA.

Participarea la aceste "lupte" epuizante este urmărită cu mare atenție și folosită ca un mijloc de a măsura loialitatea populației față de regim.

Precedentele au fost denunțate de grupurile de apărare a drepturilor omului, în opinia cărora nu este vorba decât despre muncă forțată.

Partidul urmează să prezinte un plan pentru dinamizarea economiei la congresul excepțional din ianuarie, primul din ultimii cinci ani.

Coreea de Nord suferă de o proastă gestionare a economiei, iar planul precedent a fost abandonat discret la începutul anului.

În august, o sesiune plenară a Partidului Muncitorilor a recunoscut că "obiectivele menite a întări economia națională au fost mult întârziate".

Economia a fost de asemenea puternic afectată de sancțiunile internaționale menite a constrânge Phenianul să renunțe la programele sale nucleare și balistice, care au avansat rapid sub conducerea lui Kim Jong Un.

Experții se așteaptă ca Phenianul să prezinte sâmbătă punerea în aplicare a acestor noi programe cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Partidului Muncitorilor. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău