Coreea de Nord "dorește să facă pace", afirmă Donald Trump

  • 11 Martie 2018 10:01
Coreea de Nord

Președintele american, Donald Trump, a afirmat sâmbătă că este de părere că Phenianul dorește "să facă pace" și a salutat reținerea Coreii de Nord în privința tirului de rachete, transmite AFP.

"Cred că vor să facă pace. Cred că este timpul", a declarat Donald Trump în cursul unei adunări publice în Pennsylvania. El a adăugat că are încredere în angajamentul regimului nord-coreean de a nu lansa rachete până la discuțiile istorice pe care urmează să le aibă în curând cu liderul Kim Jong Un.

Președintele Statelor Unite afirmase cu câteva ore înainte că este convins că această întâlnire va fi încununată de un "imens succes".

"Cred că în ce privește Coreea de Nord totul va fi foarte bine, cred că vom avea parte de un imens succes, că va fi ceva foarte rodnic. Avem un sprijin enorm", le-a declarat el jurnaliștilor înainte să își ia zborul spre Pennsylvania.

"Promisunea Phenianului este că nu vor lansa rachete între timp și că intenționează să se denuclearizeze. Ar fi grozav", a adăugat Trump.

Mai devreme, șeful statului a reamintit pe Twitter că Phenianul "nu a mai efectuat niciun test de rachetă de la 28 noiembrie 2017" și că a "promis să nu facă acest lucru în cursul întâlnirilor noastre". "Cred că își vor respecta promisiunea", a adăugat el.

Pe rețeaua socială, Donald Trump a revenit, de asemenea, asupra discuției telefonice purtate vineri cu omologul său chinez, Xi Jinping.

"Președintele Xi mi-a spus că apreciază faptul că SUA acționează mai degrabă în sensul soluționării problemei prin mijloace diplomatice decât să recurgă la alternativa de rău augur. China continuă să fie de ajutor!", a postat Donald Trump pe Twitter.

Casa Albă a mai anunțat vineri că cei doi șefi de stat "s-au angajat să mențină presiunea și sancțiunile până când Coreea de Nord va lua decizii pentru o denuclearizare totală, verificabilă și ireversibilă"

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău