Coreea de Nord | Angela Merkel se declară împotriva unei soluții militare și escaladării verbale

  • 11 August 2017 17:39
Coreea de Nord | Angela Merkel se declară împotriva unei soluții militare și escaladării verbale

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că se opune oricărei ''soluții militare'' față de Coreea de Nord și a criticat actuala escaladare a declarațiilor între Phenian și președintele SUA Donald Trump, care au amenințat cu recurgerea la arme, scrie Agerpres.

''Nu văd soluție militară în acest conflict'', a declarat ea în cursul unei conferințe de presă la Berlin, întrebată despre ultima postare pe Twitter a președintelui Donald Trump, care a anunțat că opțiunile militare americane sunt ''definitivate'' și ''pregătite pentru a fi folosite''.

''Germania va participa într-o manieră intensă la posibilitățile de soluționare nemilitare, dar consider escaladarea verbală ca un răspuns greșit'' la această situație, a adăugat cancelarul german.

Ultimul avertisment lansat de Donald Trump se adaugă seriei de amenințări din ultimele zile. Joi el a susținut formula controversată în care a promis ''foc și furie'' Phenianului, apreciind că această formulare nu a fost ''poate suficient de dură''.

Phenianul a anunțat săptămâna aceasta că planul său pentru lansarea unui atac cu rachete cu rază medie de acțiune spre teritoriul american Guam, avanpost strategic al forțelor americane în Pacific, va fi finalizat la mijlocul lunii august și că declanșarea sa va depinde de o hotărâre a liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Acest anunț al Coreii de Nord survine după ce președintele american Donald Trump declarase marți că dacă Phenianul continuă să amenințe SUA, el se va confrunta cu ''foc și furie cum n-a mai văzut lumea'' până acum.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău