Coreea de Nord amenință cu represalii după reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate: „O încălcare nerușinată a suveranității”

  • 03 Octombrie 2021 18:04
Coreea de Nord amenință cu represalii după reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate: „O încălcare nerușinată a suveranității”

Coreea de Nord a acuzat, duminică „standarde duble” din Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite după criticile internaționale asupra testelor sale balistice și de armament și a amenințat cu represalii dacă „îi va mai fi încălcată suveranitatea”, relatează Reuters.

Reacția din partea regimului de la Phenian vine după ce Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență în spatele ușilor închise, vineri, pentru a discuta cele mai noi teste balistice efectuate de armata nord-coreeană, scrie digi24.ro.

Jo Chol Su, directorul departamentului pentru organizații internaționale din ministerul de externe nord-coreean spune că întâlnirea Consiliului de Securitate „reprezintă ignoranță și o încălcare nerușinată a suveranității Coreei de Nord”, dar și „provocare serioasă și de netolerat”.

Jo a acuzat Consiliul de standarde duble pentru că „nu spune nimic legat de exercițiile militare ale SUA cu aliații lor, dar are probleme cu activitățile de auto-apărare ale Coreei de Nord”.

„Este o respingere a imparțialității, obiectivității și echilibrului, o evidentă manifestare a dublului standard”, a spus oficialul nord-coreean.

El a amenințat Consiliul cu „consecințele încălcării repetate a suveranității” țării sale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău