Coreea de Nord a împușcat un sud-coreean „pe fondul măsurilor anticoronavirus”. Kim Jong Un își cere scuze

  • 25 Septembrie 2020 11:52
Coreea de Nord a împușcat un sud-coreean „pe fondul măsurilor anticoronavirus”. Kim Jong Un își cere scuze

Coreea de Nord și-a exprimat regretul vineri pentru moartea unui sud-coreean dispărut, declarând că l-a împușcat pe fondul măsurilor de luptă împotriva coronavirusului, a anunțat consilierul pentru securitate națională al Sudului, citat de Reuters și Agerpres.

Departamentul Frontului Unit al Coreii de Nord, responsabil de legăturile transfrontaliere, a trimis o scrisoare biroului președintelui sud-coreean Moon Jae-in la o zi după ce oficiali de la Seul au declarat că soldați nord-coreeni au ucis un sud-coreean după care au stropit cadavrul cu benzină și i-au dat foc.

Mesajul intervine în timp ce Moon se confruntă cu un impact politic intens asupra incidentului, care a coincis cu o reînnoire a impulsului pentru o politică de angajare cu Phenianul.

Scrisoarea îl citează pe liderul nord-coreean Kim Jong Un spunând că îi "pare rău" că incidentul a dezamăgit publicul sud-coreean și nu ar fi trebuit să se întâmple, a declarat consilierul de securitate al lui Moon, Suh Hoon.

Soldații au tras peste 10 focuri asupra bărbatului, un oficial sud-coreean din domeniul pescuitului dispărut în această săptămâna, după ce el nu și-a dezvăluit identitatea și a încercat să fugă, a spus Suh, citând scrisoarea.

Dar în scrisoare se spune că ei au ars un dispozitiv plutitor pe care îl folosea bărbatul, conform manualelor lor antivirus, și nu cadavrul acestuia.

"Trupele nu au putut să-l localizeze pe trecătorul neidentificat în timpul unei căutări după ce au deschis focul și au ars dispozitivul în cadrul măsurilor naționale de urgență de prevenire a bolilor", a mai declarat Suh într-un briefing, referitor la scrisoare. AGERPRE

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău