Coreea de Nord a eliberat studentul american deținut, însă acesta este în comă

  • 13 Iunie 2017 19:14
Coreea de Nord a eliberat studentul american deținut, însă acesta este în comă

Otto Warmbier, studentul american condamnat la 15 ani de muncă într-o închisoare din Coreea de Nord pentru "activități conduse împotriva statului", a fost eliberat, a anunțat secretarul american de stat Rex Tillerson.

Potrivit informațiilor obținute de Washington Post de la familia tânărului, acesta s-ar afla în comă de mai bine de un an. Warmbier a intrat în comă la scurt timp după ultima sa apariție la audieri, în procesul care a avut loc la Phenian, în martie 2016.

Părinților tânărului li s-a spus că acesta s-a îmbolnăvit de botulism la scurt timp după proces și i s-a dat un somnifer. Tânărul nu s-a mai trezit după aceea și se află într-o stare comatoasă de mai bine de un an.

"Abia așteptăm să ne vedem fiul. Deoacamdată, vom trata situația ca și când ar fi fost implicat într-un accident", a declarat tatăl tânărului. 

Părinții lui Warmbier au aflat însă abia acum că băiatul lor nu este conștient și nu au cum să verifice dacă, într-adevăr, versiunea oferită de autoritățile nord-coreene este reală sau dacă tânărul a pățit altceva.

Warmbier se afla la studii în Coreea de Nord, iar în seara de Anul Nou a fost acuzat că a rupt o pancartă de propagandă a regimului de la Phenian. El a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru "acte ostile împotriva statului", în urma unui proces care a durat doar o oră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău