Coreea de Nord a ajuns la 3 milioane de cazuri de Covid / Motivul pentru care autoritățile îi spun „febră”

  • 24 Mai 2022 12:48
Coreea de Nord a ajuns la 3 milioane de cazuri de Covid / Motivul pentru care autoritățile îi spun „febră”

Autoritățile din Coreea de Nord au raportat marți un număr total de circa 3 milioane de persoane cu „febră”, afirmând însă că situația privind pandemia de COVID-19 este sub control, relatează agențiile dpa și Reuters, citate de Agerpres.

Cea mai recentă cifră vine după ce autoritățile au înregistrat peste 134.510 de cazuri noi în 24 de ore până luni seara, potrivit relatărilor presei de stat care citează autoritățile pentru prevenirea și combaterea bolilor infecțioase.

Experții străini afirmă însă că țara nu dispune de suficiente capacități de testare pentru a stabili dacă persoanele sunt bolnave de COVID-19, de aceea raportează în schimb cazuri de „febră”. Cifrele vin după ce Phenianul a confirmat oficial primele cazuri de infectare cu coronavirus în data de 12 mai.

Până în prezent, 68 de persoane au murit și 2,5 milioane de persoane s-ar fi vindecat, potrivit agenției oficiale de presă KCNA.

Funeralii de stat în timpul epidemiei de „febră” în Coreea de Nord

Puține lucruri se cunosc despre situația sanitară din această țară izolată, însă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) presupune că nu a fost lansată încă o campanie de vaccinare la nivel național. Coreea de Nord a impus un lockdown.

Cu toate acestea, guvernul nu a răspuns deocamdată la ofertele de acordare de vaccinuri și materiale medicale din partea Coreei de Sud și SUA, potrivit Seulului.

KCNA susține că Phenianul reușește să „mențină situația stabilă și să-și accelereze dezvoltarea favorabilă”, subliniind că „ratele de morbiditate și mortalitate la nivel național au scăzut drastic, iar numărul persoanelor care s-au vindecat a crescut”.

În pofida situației epidemice îngrijorătoare, Coreea de Nord a organizat luni funeralii de stat pentru mareșalul Hyon Chol Hae, considerat mentorul liderului suprem Kim Jong Un.

Jong Un a fost singurul care nu a purtat mască de protecție dintre cei care au purtat sicriul fostului militar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău