Coreea de Nord | 99,99% - rata de participare la legislative. Toți candidații, aleși cu 100% din voturi

  • 12 Martie 2019 10:12
Coreea de Nord | 99,99% - rata de participare la legislative. Toți candidații, aleși cu 100% din voturi

Rata de participare la alegerile legislative desfășurate în Coreea de Nord la sfârșitul săptămânii trecute a fost de 99,99%, superioară celei de 99,97% înregistrate la scrutinul precedent, conform presei oficiale de la Phenian, transmite marți AFP, potrivit Agerpres.

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), numele oficial al țării, este condusă cu mână de fier de formațiunea liderului Kim Jong Un, Partidul Muncitorilor.

La fiecare cinci ani, totuși, milioane de nord-coreeni sunt chemați să voteze pentru Adunarea Supremă a Poporului, parlamentul țării. În fiecare circumscripție există un singur candidat, aprobat în prealabil de partidul unic, astfel încât rezultatul votului este, practic, dinainte cunoscut.

În acest an, rata de participare a fost de aproape 100%, singurii nord-coreeni care nu au și-au putut exercita votul fiind cei care 'se aflau în străinătate sau lucrau pe mare', a menționat agenția oficială KCNA.

La fel ca în 2014, fiecare din cei 687 de candidați a obținut 100% din voturi.

'Toți alegătorii au participat ca un singur om la acest scrutin care cimentează puterea unui popor la fel de solid ca o stâncă', a notat agenția nord-coreeană, citând un raport publicat de Comitetul electoral central.

'Sută la sută dintre ei au votat în favoarea candidaților la mandatul de deputat în Adunare înregistrați în circumscripțiile respective', a precizat KCNA.

AFP menționează că o listă precisă a candidaților nu este disponibilă, dar, potrivit agenției sud-coreene Yonhap, Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean și colaboratoare apropiată a acestuia, figurează printre noii aleși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău