Coraportorii APCE: Republica Moldova are două restanțe majore

  • 15 Mai 2015 19:04
Coraportorii APCE: Republica Moldova are două restanțe majore

Restanțele majore ale Republicii Moldova față de Consiliul Europei sunt îndeplinirea angajamentelor privind respectarea drepturilor omului și asigurarea unei anchete profesioniste în privința fraudei din sistemul bancar.

Acestea au fost constatate de către coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Lise Christoffersen și Piotr Wach, care întreprind o vizită în Republica Moldova.

Oficialii au apreciat că adoptarea unui pachet legislativ care să asigure reforma procuraturii se apropie de final. Totodată, ei au menționat că Republica Moldova trebuie să continue reformele inițiate, sugerând că viteza implementării acestora a scăzut din cauza incertitudinii politici legate de alegerile parlamentare de anul trecut și de formarea noului guvern. Piotr Wach a accentuat că Republica Moldova are două restanțe mari.

Lise Christoffersen s-a referit și la alegerile prezidențiale care ar urma să fie organizate în mai puțin de un an și a accentuat necesitatea unor modificări ale Constituției pentru a evita o nouă criză politică.
Insert Christoffersen

Coraportorii APCE au avut întrevederi cu oficiali și politicieni de la Chișinău, iar mâine vor efectua o vizită la Comrat. În urma acestei vizite de documentare ei vor elabora o notă informativă care va fi audiată la ședința comitetului de monitorizare în luna iunie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău