Copilul căzut sub gheața unui lac din Capitală rămâne internat la reanimare

  • 31 Ianuarie 2020 16:04
Copilul căzut sub gheața unui lac din Capitală rămâne internat la reanimare

Băiatul de 12 ani care a căzut ieri sub gheața unui lac din sectorul Botanica al Capitalei rămâne internat la reanimare. Starea lui de sănătate s-a îmbunătățit, iar în câteva zile va fi transferat în secția de profil a Institutului Mamei și Copilului. Pompierii care i-au salvat viața au mers astăzi la spital să-l viziteze, dar au apucat să vorbească doar cu mama.

Solicitat de IPN, ofițerul de presă al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat că băiatul a fost adus în stare foarte gravă, cu hipotermie. Acum este conștient, dar nu își amintește cum s-a întâmplat totul. Urmează să facă mai multe investigații medicale.

Direcția generală educație, tineret și sport menționează pe marginea acestui caz că ieri, la ora 13.35, după lecția a VI-a, trei elevi au plecat să se plimbe în jurul lacului, cu permisiunea părinților. Serviciul 112 a fost alertat de către un copil care a informat că prietenul său a mers pe gheața de pe lac, dar s-a prăbușit și se îneacă.

Pompierul Nicolae Cărăuș, de la Detașamentul salvatori și pompieri Botanica, care a reușit să scoată copilul la mal, spune orice intervenție este o responsabilitate enormă, dar mai ales atunci când vine vorba despre copiii. Intervenția a fost complicată, ținând cont de temperatura de afară și că pe apă era formată gheață. „Ne-am bucurat astăzi să aflăm de la medici și de la mama lui că se simte mai bine. Aș vrea să rog toți părinții să le explice copiilor pericolul pe care îl prezintă mersul pe gheață și să nu-i lase nesupravegheați”, a declarat salvatorul pentru IPN.



Părinții sunt atenționați despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără supraveghere. Salvatorii atenționează că ieșirea pe gheață prezintă pericol. Oamenii, mai ales cei care au în grijă minori, sunt îndemnați să dea dovadă de prudență în preajma surselor acvatice și să monitorizeze copiii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău