Copil de 8 ani descoperit într-o valiză

  • 09 Mai 2015 11:53
Copil de 8 ani descoperit într-o valiză

Garda Civilă spaniolă a anunțat vineri că un băiat din Cote d'Ivoire în vârstă de 8 ani a fost descoperit într-o valiză cărată de o tânără pe pasajul pietonal spre Ceuta

O frontieră terestră între Europa și Africa situată pe coasta de nord a Marocului, scrie Agerpres.

Băiatul, pe nume Abu, urma să-și regăsească tatăl în enclava spaniolă Ceuta venind dinspre Maroc. Cotidianul spaniol El Pais a povestit că, după ce vameșii au făcut incredibila descoperire cu ajutorul unui scaner, membri ai Gărzii Civile au deschis valiza pentru a-l vedea ieșind pe băiatul care, a afirmat pe nerăsuflate, în franceză, 'mă numesc Abu'.

Atât tatăl băiatul, cât și călăuza, o tânără marocană de 19 ani, au fost arestați. Ei sunt acuzați, printre altele, de 'infracțiune contra drepturilor cetățenilor străini' cu circumstanță agravantă pentru că au pus în pericol viața unui minor.

Tatăl, care locuiește în insulele Canare, arhipelag spaniol situat în Oceanul Atlantic, a fost arestat la câteva ore după descoperirea copilului. Bărbatul a dat asigurări autorităților că dorea pur și simplu să-și ia fiul cu el în Canare, susținând că nu a fost la curent cu metoda utilizată pentru a-l trece clandestin granița pe fiul său.

Bărbatul, stabilit în Las Palmas, a încercat fără succes să recurgă la reîntregirea familiei pentru a-l aduce pe fiul său.

În ce o privește pe tânăra marocană care transporta copilul în valiză, ea nu avea nicio legătură de rudenie cu băiatul și ar fi acționat contra unei sume de bani. Băiatul, aparent în perfectă stare de sănătate, a fost încredințat serviciilor sociale din Ceuta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău