Copiii ucraineni îi cer lui Moș Crăciun sisteme de apărare antiaeriană, arme și victorie în acest an, spune Zelenski

  • 19 Decembrie 2022 16:39
Copiii ucraineni îi cer lui Moș Crăciun sisteme de apărare antiaeriană, arme și victorie în acest an, spune Zelenski

Copiii ucraineni îi cer Sfântului Nicolae, sau Moș Crăciun, arme, sisteme de apărare antiaeriană și victorie de acest Crăciun, a declarat luni președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în ziua în care țara sărbătorește Ziua Sfântului Nicolae, relatează CNN, scrie G4Media.ro

„Astăzi, de Sfântul Nicolae… teroriștii ruși au oferit un cadou copiilor ucraineni cu noi lovituri”, a declarat Zelenski într-un discurs virtual la summitul liderilor Forței Expediționare Comune (JEF).

„Copiii ucraineni, în scrisorile lor către Sfântul Nicolae, cer apărare aeriană, arme, victorie – o victorie pentru ei, o victorie pentru toți ucrainenii”, a spus el. „Ei înțeleg totul, copiii noștri. Haideți să acționăm!”

Ziua Sfântului Nicolae, sau Ziua Svyatyy Mykolay, este sărbătorită în Ucraina pe 19 decembrie, pe baza vechiului calendar iulian, care este cu 13 zile în urma calendarului gregorian. Sărbătoarea sfântului este celebrată în mod normal pe 5 sau 6 decembrie în țările creștine occidentale.

Zelenski i-a îndemnat pe liderii din cadrul JEF – format din Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Suedia și Regatul Unit – să continue să sprijine Ucraina cu ajutor militar pentru „a accelera mișcarea forțelor noastre armate spre victorie”.

„Victoria noastră va fi victoria fiecăruia dintre voi, a Europei, a poporului vostru – o victorie pe care întreaga lume, sunt sigur, o așteaptă cu nerăbdare”, a declarat Zelenski.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău