Copiii din Tohatin, internați cu intoxicație alimentară, rămân în spital. Va fi sesizată Procuratura

  • 11 Martie 2019 10:54
Copiii din Tohatin, internați cu intoxicație alimentară, rămân în spital. Va fi sesizată Procuratura

Cei 11 copii din Tohatin, municipiul Chișinău, care au ajuns săptămâna trecută la spital cu intoxicație alimentară, rămân internați. Între timp, activitatea combinatului care livra hrană școlii din Tohatin a fost suspendată, iar primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a afirmat că în acest caz va fi sesizată procuratura, informează MOLDPRES. 

Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate, Carolina Olaru, a declarat astăzi la ședința săptămânală a serviciilor primăriei că, potrivit diagnosticului preventiv, copiii au suferit o toxiinfecție alimentară. În prezent, specialiștii Centrului de sănătate publică efectuează ancheta pentru a stabili circumstanțele care au favorizat răspândirea bolii. Cei 11 copii care rămân în spital vor fi pregătiți pentru externare, după ce astăzi vor fi preluate probe repetate.

Ruslan Codreanu a afirmat că specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au depistat la combinatul care livra hrană la școala din Tohatin „cartofi și sfeclă cu mucegai, biscuiți cu termenul de păstrare expirat și pește păstrat împreună cu carnea”. 

„Chiar azi pot să pedepsesc directorul combinatului prin eliberarea lui din funcție, dar nu știu dacă asta este cea mai bună soluție. Eu vreau să văd tot lanțul: cum vine produsul în combinat, cum este păstrat, cum este transportat la instituția de învățământ și cum se păstrează acolo. Dispoziția mea de eliberare nu e cea mai potrivită în cazul dat, când vorbim despre produse expirate pentru copii. De asta vreau ca procuratura să fie sesizată și să investigheze tot cazul. Intoxicația copiilor nu a fost de la biscuiții alterați. Persoanele merită să fie pedepsite pentru ceea ce s-a găsit la ei în depozit și pentru procesul tehnologic în cadrul combinatului. Trebuie cineva să poarte responsabilitate pentru produsele alterate livrate copiilor”, a spus Codreanu.

Săptămâna trecută, mai mulți copii din Tohatin au ajuns la spital cu intoxicație alimentară.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:4,1 m/s
Fri
14
Sat
13
Sun
13
Mon
15
Tue
17

Curs oficial BNM 28 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4945 0.0872
USD 17.6942 -0.0237
RON 4.0244 0.0178
UAH 0.6558 -0.0019
RUB 0.2497 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău