Copiii cu vârsta de la 4 luni la 3 ani vor fi admiși la „Centrul de zi pentru îngrijire”

  • 19 Iulie 2018 12:15
Copiii cu vârsta de la 4 luni la 3 ani vor fi admiși la „Centrul de zi pentru îngrijire”

Un nou serviciu social destinat copiilor cu vârsta de la 4 luni la 3 ani, va fi instituit de către autoritățile publice locale. Acesta presupune crearea în comunități a centrelor de zi, care vor putea găzdui până la 12 copii, informează MOLDPRES.

Potrivit Regulamentului-cadru privind organizarea și funcționarea Serviciului „Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani”, aprobat de Cabinetul de Miniștri, Centrul va acorda asistență copiilor în conformitate cu particularitățile individuale de dezvoltare, va consolida competențele parentale și va susține familiile în soluționarea problemelor identificate. 

Copiii vor fi admiși în Centru în baza cererii părintelui sau a persoanei în grija căruia se află. În cadrul serviciului, copiii vor beneficia de servicii de alimentație, formarea deprinderilor de viață, dezvoltarea abilităților de comportament.

Începând cu anul 2011, acest serviciu a fost dezvoltat și pilotat în municipiile Chișinău, Bălți și orașul Glodeni, unde au fost create șase astfel de Centre. Acestea sunt destinate mamelor solitare și familiilor în situație de criză.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe durata funcționării Centrelor, rata de prevenire a cazurilor de risc de separare a copilului de familie a fost de 90%. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău