Copiii care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei rămân în continuare acasă

  • 04 Octombrie 2018 08:04
Copiii care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei rămân în continuare acasă

Cei peste 5 700 de copii care nu au fost vaccinați contra rujeolei rămân în continuare acasă. Anunțul a fost făcut de responsabilii de la Agenția Naționala pentru Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă. Asta chiar dacă vicepreședintele parlamentului, Valeriu Ghiletchi, a declarat anterior că elevii vor fi admiși la ore.

Potrivit directorului adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, părinții sunt, în continuare, obligați să-și vaccineze copiii contra rujeolei, chiar dacă rata de îmbolnăvire a scăzut. Responsabilul a dat asigurări că toate vaccinurile importate sunt de calitate superioară, iar termenul lor de valabilitate este de cel puțin un an.

În același timp Ministerul Educației spune că administrațiile școlilor trebuie să elaboreze orare de recuperare a orelor pierdute de la începutul anului de studii.

Zilele trecute, partidul Socialiștilor a depus o sesizare la Curtea Constitutionala prin care a cerut modificarea legislației în așa fel încât elevii nevaccinați să fie admiși la școala. Aceștia au afirmat că dacă nu vor primi un răspuns pozitiv, vor merge la CEDO.

În prezent, aproximativ 800 de părinți nu acceptă vaccinul din motive religioase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău