Copii diagonsticați cu autism vor participa la Semimaratonul din București

  • 10 Mai 2016 18:05
Copii diagonsticați cu autism vor participa la Semimaratonul din București

14 copii diagnosticați cu autism și 10 psihologi din cadrul Centrului de Autism “Marea Neagră” vor alerga la sfârșitul acestei săptămâni, la Semimaratonul Internațional București - Cursa Copiilor, pentru drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist.Președintele Centrului Marea Neagră, Adrian Gemănaru a menționat că este pentru prima dată…

14 copii diagnosticați cu autism și 10 psihologi din cadrul Centrului de Autism “Marea Neagră” vor alerga la sfârșitul acestei săptămâni, la Semimaratonul Internațional București - Cursa Copiilor, pentru drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist.

Președintele Centrului Marea Neagră, Adrian Gemănaru a menționat că este pentru prima dată în România când un grup atât de mare de copii speciali participă și intră în concurs alături de copii tipici. Tricourile de concurs urmează să fie personalizate cu numele fiecărui copil, plus un sentiment sau o calitate specifică acestuia, precum: ambiție, carismă, speranță, curaj, arată un comunicat al Centrului.

România are o rată mare privitor la copii diagnosticați cu autism, numai la Centrul “Marea Neagră”, sunt diagnosticați anual peste 150 de copii cu această afecțiune. Conform Ministerului Sănătății, în România pentru anul 2015 au fost declarate aproximativ 8000 de persoane diagnosticate cu autism, iar conform unor studii realizate la nivelul UE această tulburare afectează 1 copil din 68 și este în creștere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
21
Sat
26
Arhivă Radio Chișinău