Copii infestați la o grădiniță din capitală

  • 21 Februarie 2017 14:53
Copii infestați la o grădiniță din capitală

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău informează că, în perioada 16 – 20 februarie, au fost înregistrate mai multe cazuri de boli diareice acute în rândul copiilor cu vârste cuprinse între doi și trei ani, care frecventează grădinița nr. 25 din capitală, transmite IPN.

Cu simptome de îmbolnăvire, patru copii au fost internați în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de copii, iar doi sunt tratați în condiții de ambulator.

În cadrul verificărilor efectuate la grădinița vizată s-a stabilit că grupa este suprasolicitată cu 80%,  pe fonul neasigurării cu cadre auxiliare (ajutor de educator). La fel, s-a constatat că nu se respectă regimul de dezinfecție etc. Personalul instituției neagă faptul consumării de către copii a produselor alimentare în afara meniului instituției. Specialiștii au preluat probe de laborator, iar activitatea grupei nr.9 a fost sistată, începând cu 17 februarie.

Cât privește incidentul de săptămâna trecută, de la grădinița din Tohatin, unde a fost livrat pește care a trezit bănuieli de calitate, reprezentanții Centrul de Sănătate Publică spun că încă sunt așteptate rezultatele analizelor de laborator.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău