Copii cu nevoi speciale din UTA Gagauz-Yeri vor primi gratis încălțăminte specială de iarnă

  • 17 Septembrie 2019 16:30
Copii cu nevoi speciale din UTA Gagauz-Yeri vor primi gratis încălțăminte specială de iarnă

Peste trei sute de copii cu patologii ale aparatului locomotor din UTA Gagauz-Yeri vor primi gratuit încălțăminte specială de iarnă. Proiectul de binefacere este realizat cu ajutorul Fundației din Olanda „Max face possible” și a Direcției pentru educație din cadrul executivului autonomiei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Nadejdei Mocan, directorul Centrului de susținere psihosocială din orașul Vulcănești, doi ani în urmă, în regiune a fost deja implementat un proiect similar. Atunci, de încălțăminte specială pentru sezonul rece au beneficiat 325 de copii cu diferite maladii ale aparatului locomotor și din familii defavorizate.

„În acest an, de asemenea, vom asigura cu încălțăminte nouă peste trei sute de copii din autonomie. Inginerii fabricii care confecționează această încălțăminte specială s-au deplasat în regiune și au luat măsurile necesare, ținând cont de caracteristicile individuale ale beneficiarilor. Totodată, împreună cu părinții, au fost determinate culoarea și modelul încălțămintei, după care specialiștii au purces la lucru”, a explicat Nadejda Mocan, citată de gagauzinfo.md.

Materialele pentru confecționarea lotului de încălțăminte sunt produse în Italia. Încălțămintea urmează să fie adusă în UTA Gagauz-Yeri la finele lunii octombrie.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău