COP27: Președintele francez îndeamnă SUA și China „să-și plătească partea'' ca să ajute țările sărace vulnerabile

  • 07 Noiembrie 2022 11:30
COP27: Președintele francez îndeamnă SUA și China „să-și plătească partea'' ca să ajute țările sărace vulnerabile

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni, în marja celei de-a 27-a Conferințe a Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27) care are loc în Egipt, că este necesar "să se pună presiune" pe "țările bogate non-europene", în special pe SUA și China, pentru ca acestea să-și plătească "partea" pentru a ajuta țările sărace să facă față schimbărilor climatice, informează AFP.

Trebuie ca SUA și China să fie cu adevărat prezente", pentru că europenii sunt "singurii care plătesc", a spus Macron în timpul unei discuții la Sharm el-Sheih cu tineri africani și francezi angajați în protejarea mediului.

Franța și Europa sunt, potrivit lui Macron, pe o traiectorie bună în ceea ce privește reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Însă este necesar ca marile țări emergente "să renunțe foarte repede la (consumul de) cărbune", a pledat el, transmite Agepres.

Mai mult, pe măsură ce dezbaterea privind sprijinul financiar pentru țările cele mai vulnerabile ia amploare la COP27, "europenii plătesc", dar "noi suntem singurii care plătim". Prin urmare, "trebuie pusă presiune pe țările bogate non-europene, să li se spună 'trebuie să vă plătiți partea'", a adăugat șeful statului francez. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău