Cooperarea pe dimensiunea aderării R. Moldova la UE, discutată la întrevederea președintelui Parlamentului cu noul ministru de Externe al României

  • 20 Iunie 2023 19:26
Cooperarea pe dimensiunea aderării R. Moldova la UE, discutată la întrevederea președintelui Parlamentului cu noul ministru de Externe al României

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul ministru al Afacerilor Externe al României, care a preluat de curând mandatul, Luminița-Teodora Odobescu, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului i-a urat ministrului de Externe al României succes în noua funcție și a mulțumit încă o dată României pentru sprijinul constant oferit țării noastre. „Reușitele înregistrate de Republica Moldova în parcursul european se datorează, în primul rând, susținerii din partea României și a diplomației de la București, care este una foarte vocală la nivel european”, a accentuat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Cei doi oficiali au mai discutat despre colaborarea dintre Moldova și România atât pe dimensiunea aderării țării noastre la Uniunea Europeană, cât și în domenii precum infrastructura, interconectarea energetică, digitalizarea sau sporirea capacităților de securitate. „România este un partener puternic și de încredere. Vom lucra și mai intens pentru ca cetățenii să simtă rezultate palpabile ale acestui parteneriat”, a adăugat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Totodată, în cadrul discuțiilor, șeful Legislativului a constatat cu satisfacție că există o dinamică foarte bună pe dimensiunea colaborării parlamentare în urma primei ședinței comune a legislativelor Republicii Moldova și Românei, organizată anul trecut. „La Parlament suntem în plin proces de adoptare a proiectelor care ne apropie de țelul nostru din acest an – deschiderea negocierilor cu Uniunea Europeană”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău