Cooperarea moldo-italiană în domeniul culturii, discutată la Roma

  • 21 Noiembrie 2023 14:53
Cooperarea moldo-italiană în domeniul culturii, discutată la Roma

Republica Moldova este interesată în organizarea unor sesiuni de instruire în domeniul salvgardării patrimoniului cultural imaterial pentru rețeaua națională de specialiști etnografi, precum și de asistență metodologică privind actualizarea Registrului Național al Patrimoniului Cultural Imaterial. Subiectul a fost discutat de ministrul culturii Sergiu Prodan cu omologul său italian, Gennaro Sangiuliano, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Culturii se arată că un domeniu de interes ține de organizarea, în comun cu Departamentul de carabinieri responsabili de patrimoniul cultural din Roma, a unui atelier de bune practici privind bunurile culturale mobile în situații excepționale sau conflicte armate.

Este un subiect important mai ales în contextul geopolitic actual, când chiar la granițele noastre are loc un război devastator”, a spus Sergiu Prodan.

Cei doi omologi au discutat și despre parcursul european al Republicii Moldova, Sergiu Prodan apreciind susținerea de care a beneficiat Moldova din partea Italiei în acest proces.

Mi-am exprimat convingerea că apropiata lansare a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană va deschide noi perspective de cooperare și în domeniul culturii”, a menționat oficialul de la Chișinău pe finalul întrevederii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău