Cooperarea moldo-azeră discutată de ministrul Afacerilor Interne și Ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău

  • 23 Noiembrie 2023 18:44
Cooperarea moldo-azeră discutată de ministrul Afacerilor Interne și Ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Gudsi Osmanov. Agenda discuțiilor s-a referit la dinamizarea relațiilor bilaterale, intensificarea dialogului strategic și cooperarea pe domeniul afacerilor interne, transmite MOLDPRES.

În acest sens, ministrul Afacerilor Interne a menționat progresele înregistrate în realizarea obiectivelor stabilite în cadrul agendei de dezvoltare a MAI, măsurile de prevenire și de combatere a corupție și a criminalității transfrontaliere. Astfel, a fost subliniată necesitatea instituirii unui mecanism care ar facilita schimbul reciproc de informații privind infracțiunile transfrontaliere comise de cetățenii țării noastre pe teritoriul Azerbaidjanului, precum și de cetățenii azeri comise pe teritoriul Republicii Moldova, în special implicarea în activități teroriste.

Totodată, Adrian Efros a reiterat deschiderea și disponibilitatea ministerului pentru intensificarea relațiilor cu  Azerbaidjan, în vederea realizării unor obiective comune.

La rândul său, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan și-a manifestat interesul și deschiderea către o conlucrare strânsă pe un spectru larg în diferite domenii ale afacerilor interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău