Controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias „Kitaeț”, decorat anterior de Igor Dodon cu ordinul „Gloria Muncii”,  a decedat din cauza COVID-19

  • 11 Octombrie 2020 10:36
Controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias „Kitaeț”, decorat anterior de Igor Dodon cu ordinul „Gloria Muncii”,  a decedat din cauza COVID-19

Controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias „Kitaeț”, decorat anterior de Igor Dodon cu ordinul „Gloria Muncii”,  a decedat la spital din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Anunțul a fost făcut pe pagină de Facebook a lanțului de supermarketuri, proprietar al căruia era Aizin. Se întâmplă la două săptămâni după ce contraversatul om de afaceri a fost internat în stare gravă la Spitalul Clinic Municipal „Timofei Moșneaga” din Capitală fiind testat pozitiv la COVID-19.

Echipa numeroasă de angajați ai companiei își exprimă regretul și compasiunea în legătură cu moartea proprietarului companiei Aizin Mihail Gdalevici. Condoleanțe profunde familiei și prietenilor decedatului, se arată în mesaj.

La 18 septembrie curent, Mihail Aizin, cunoscut și sub pseudonimul „Kitaeț”, reținut anterior de către autorități fiind considerat unul dintre liderii unei organizații criminale din timpul guvernării comuniste a fost decorat de șeful statului, Igor Dodon, cu ordinul „Gloria Muncii”.

După mai multe critici din partea unor politicieni, Președinția a menționat că se va informa în privința distincției de stat oferită omului de afaceri, precizând că propunerile privind decorarea cu distincții a persoanelor sunt făcute de anumite comisii.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău