Control intensificat în sudul R.Moldova pentru a preveni răspândirea pestei porcine

  • 21 Mai 2018 16:48
Control intensificat în sudul R.Moldova pentru a preveni răspândirea pestei porcine

Serviciul Vamal va efectua un control mai intens în sudul R.Moldova pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane. O decizie în acest sens a fost luată luni, la ședința specială a Biroul Vamal Sud cu conducerea postului de control sanitar-veterinar și fitosanitar Giurgiulești.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), la ședință, șefilor posturilor de frontieră cu Ucraina li s-a solicitat să dea dovadă de mai multă responsabilitate și mobilizare, să informeze cetățenii ce traversează frontiera moldo-ucraineană despre restricțiile impuse la importul de carne de porcine din Ucraina.

Au fost inspectate patru posturi vamale cu Ucraina în vederea aplicării restricțiilor introducerii produselor din carne, informarea călătorilor despre consecințele răspândirii virusului, confiscarea și denaturarea produselor, precum și distrugerea lor.

Serviciul Vamal, postul de control fitosanitar Giurgiulești și direcțiile raionale de siguranță a alimentelor au convenit să coopereze pentru a preveni apariția unor noi focare de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova.

INFOTAG precizează: În Moldova au fost înregistrate trei focare de pestă porcină africană: în satele Palanca (Ștefan Vădă), Beșghioz (Ceadîr-Lunga) și Tvardița (Taraclia), în care a fost instituit regim de carantină. Virusul în aceste localități a apărut din cauza introducerii ilegale a cărnii din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău