Controale în Piața Centrală, în cazul comercializării ghirlandelor luminoase periculoase

  • 04 Ianuarie 2020 11:14
Controale în Piața Centrală, în cazul comercializării ghirlandelor luminoase periculoase

Agenția pentru Protecția Consumatorului s-a autosesizat din presă în cazul comercializării ghirlandelor luminoase periculoase și a făcut controale în Piața Centrală din Chișinău. Au fost scoase din circuitul comercial peste 550 de produse neconforme, iar agenții economici vinovați au fost amendați. Până acum controalele s-au făcut doar în Piața Centrală deși mai sunt destule locuri în care se vând instalații periculoase, scrie Tvr Moldova.

Înainte de controalele Agenției pentru Protecția Consumatorului, la Piața Centrală au ajuns jurnaliștii de la TVR Moldova. Aceștia i-au surprins pe unii comercianți cum reparau instalațiile luminoase defecte de pe tarabe iar pe alții că nu dețineau certificate de garanție obligatorii.

După ce au văzut aceste imagini, inspectorii au mers la piață în controale inopinate. Trei agenți economici au fost amendați cu până la 15 mii de lei, pentru că produsele nu conțineau informații despre producători și modul de utilizare.

Instituția recomandă cumpărătorilor să ceară de la comercianți certificatul de garanție și instrucțiuni de utilizare. Un raport publicat de Comisia Europeană arată că 30 la sută dintre instalațiile luminoase pe care le folosim la împodobirea brazilor prezintă risc de incendiu și electrocutare.

Sursa:TVR Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău