Contracararea agresiunii rusești, pe agenda discuțiilor miniștrilor de externe ai Turciei și Ucrainei

  • 31 Ianuarie 2019 15:41
Contracararea agresiunii rusești, pe agenda discuțiilor miniștrilor de externe ai Turciei și Ucrainei

Ucraina și Turcia organizează, vineri, la Odesa, o reuniune a grupului comun de planificare strategică, prezidată de miniștrii de externe din cele două țări, Pavlo Klimkin și Mevlüt Çavușoğlu.

Participanții la reuniune urmează să discute despre aprofundarea cooperării în domeniul comerțului, economic și energetic, în sfera apărării, precum și despre perspectivele de a încheia în 2019 procesul de negociere pentru semnarea unui acord de liber schimb între Ucraina și Turcia. De asemenea, vor fi abordate chestiuni ce țin de colaborarea dintre Ucraina și Turcia în cadrul organizațiilor internaționale, în primul rând în ONU, NATO și Consiliul Europei.

Potrivit unui comunicat de presă remis de MAE de la Kiev, miniștrii Pavlo Klimkin și Mevlüt Çavușoğlu vor face schimb de opinii și evaluări privind militarizarea Crimeei și încălcarea drepturilor omului de către autoritățile de ocupație din peninsulă, evoluția situației legate de securitatea în Marea Azov, Marea Neagră și în Orientul Mijlociu, precum și cu privire la contracararea agresiunii rusești în Donbas și inițiativele de soluționare pașnică a războiului din estul Ucrainei.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău