CONTRABANDA cu tutun "a depășit în iulie media ultimilor patru ani"

  • 24 Septembrie 2015 08:42
CONTRABANDA cu tutun

Cel mai mare punct de trecere a frontierei de pe granița de est a UE, vama Albița, se confruntă în medie cu cel puțin trei sau patru cazuri de contrabandă pe săptămână.

Contrabanda cu țigări este în creștere în România, iar nord-estul țării este regiunea cea mai afectată de acest fenomen.

Potrivit ultimelor statistici, comerțul ilicit cu produse din tutun a crescut din luna iulie, peste media ultimilor patru ani.

Vama Albița, de pildă, cel mai mare punct de trecere a frontierei de pe granița de est a UE se confruntă în medie cu cel puțin trei sau patru cazuri pe săptămână.

"Au fost depistate, sancționate, conform prevederilor legale, persoane care au încercat să introducă în țară produse accizabile, în special țigări, ascunse în locașuri special amenajate în mijloacele de transport pe care le conduceau, dar și trecute peste Prut cu ajutorul unor mijloace improvizate", a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Cetățenii moldoveni, mai cu seamă, sunt cei care încearcă să introducă în România țigările de contrabandă, dar ei au legături cu traficanții români cu care stabilesc metode noi de trecere ilegală a mărfii.

Cea mai mare captură de anul acesta a echipelor mixte de control de la vama Albița a însemnat aproape 28.000 de pachete cu țigări de contrabandă descoperite în pardoseala a două microbuze înmatriculate în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău