Contrabandă cu peste 30 vehicule motorizate și alte produse auto, de circa 11 milioane de lei

  • 29 Noiembrie 2022 09:50
Contrabandă cu peste 30 vehicule motorizate și alte produse auto, de circa 11 milioane de lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Inspectoratul Național de Investigații, au deconspirat o schemă de contrabandă cu peste 30 de vehicule motorizate și alte produse auto, de circa 11 milioane de lei.

Oamenii legii au stabilit că mijloacele de transport vizate erau sustrase din statele Uniunii Europene, pentru ca mai apoi să le fie modificate elementele de identificare ale caroseriei. Ulterior erau introduse în Moldova prin contrabandă,  iar după devamare și înmatriculare, erau puse în vânzare clienților din țară.
 
După un număr de peste 40 de percheziții în Chișinău, au fost depistate și ridicate un automobil, 33 vehicule motorizate de diverse tipuri (ATV și SSV) și piese auto/moto, în valoare totală de aproximativ 11 milioane lei. În acest stadiu al investigațiilor, procurorii PCCOCS le-au atribuit statut de bănuit pentru șase persoane, care actualmente se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.
 
Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.
 
În context, recomandăm cetățenilor să dea dovadă de prudență și diligență maximă la procurarea unităților de transport, se arată în comunicatul Procuraturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-2,26
Ninsoare ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
0
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Thu
2
Arhivă Radio Chișinău