Contoarele de ultimă generație pentru energia termică vor permite preluarea datelor de la distanță

  • 08 August 2018 09:23
Contoarele de ultimă generație pentru energia termică vor permite preluarea datelor de la distanță

În 230 de blocuri locative din capitală vor fi instalate contoare de ultimă generație pentru măsurarea consumului de energie termică a blocului. Lucrările au început miercuri, 8 august, și vor dura în jur de șase săptămâni, transmite IPN.

SA „Termoelectrica” menționează că noile mijloace de măsurare vor asigura un grad mult mai înalt de precizie și transparență a consumului de energie termică. De asemenea, vor asigura o capacitate mai mare de arhivare a datelor înregistrate. Datorită funcției de transmitere a datelor la distanță, va fi posibilă automatizarea proceselor, astfel încât specialiștii companiei să poată vizualiza în orice moment informații exacte cu privire la livrările de energie termică în bloc.

Potrivit directorului general al întreprinderii „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, modernizarea contoarelor este o acțiune prevăzută în Planul de activitate și de investiții al întreprinderii pentru anul 2018 și vine ca o activitate de o importanță prioritară, în contextul în care termenul de exploatare a vechilor echipamente, care urmează a fi înlocuite în acest an, se ridică la 20 de ani.

„Termoelectrica” asigură evidența consumului de energie termică prin intermediul a peste a opt mii de contoare de energie termică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău