Continuă protestele masive din Georgia împotriva legii „agenților străini”

  • 17 Aprilie 08:28
Continuă protestele masive din Georgia împotriva legii „agenților străini”

Poliția din Georgia a evacuat manifestanții din jurul Parlamentului de la Tibilisi, în timp ce legislatorii dezbăteau ieri proiectul de lege privind așa-numiții „agenți străini”, pe care opoziția îl denunță ca fiind autoritarist și de inspirație rusă, relatează News.ro.

Proiectul de lege ar impune organizațiilor care primesc mai mult de 20% din finanțare din străinătate să se înregistreze ca fiind agenți de influență străină. Proiectul este probabil să treacă la vot într-un parlament controlat de partidul de guvernământ Visul Georgian acuzat, de opoziție că ar fi pro-rus.

Manifestanții și cei care se opun spun că noua lege va afecta încercarea Georgiei de a adera la Uniunea Europeană. Criticii au comparat documentul cu legislația rusă folosită de Kremlin pentru a reprima disidența - o acuzație puternică în țara din Caucazul de Sud, unde Rusia este nepopulară pentru sprijinul acordat regiunilor separatiste Abhazia și Osetia de Sud.

Peste 5.000 de protestatari s-au adunat marți în fața Parlamentului georgian, pentru a doua zi consecutiv, pentru a denunța proiectul de lege cu privire la așa-zișii „agenți străini”, aprobat luni de o comisie parlamentară. Agenții poliției antirevoltă, unii purtând arme, au ordonat protestatarilor să se disperseze și au folosit ceea ce părea a fi o substanță de control al mulțimii, precum spray-ul cu gaze iritante, relatează Reuters. Martorii oculari au văzut mai multe persoane reținute de poliție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău