Consumerismul ''ne-a răpit Crăciunul'', deplânge papa Francisc

  • 20 Decembrie 2020 17:56
Consumerismul ''ne-a răpit Crăciunul'', deplânge papa Francisc

Papa Francisc a deplâns duminică consumerismul care ne-a "răpit Crăciunul" și a făcut apel creștinilor, cu prilejul rugăciunii duminicale Angelus pe care a oficiat-o în fața pieței Sf.Petru, să profite de aceste zile de sărbători pentru a-i ajuta pe cei nevoiași, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"În aceste vremuri dificile, în loc să ne plângem de ceea ce pandemia ne împiedică să realizăm, să facem ceva pentru cei care au mai puțin. Nu al nu știu câtelea cadou pentru noi sau pentru prietenii noștri, ci pentru un nevoiaș la care nimeni nu se gândește", a spus papa de la fereastra Palatului Apostolic.

"Să nu ne lăsăm pradă consumismului, de ideea că trebuie să cumpărăm cadouri, de această frenezie de a face lucrurile. Ceea ce contează este Iisus. Consumerismul, frați și surori, ne-a sechestrat Crăciunul", a deplâns papa Francisc.

După rugăciunea Angelus, pronunțată în fața mulțimii de credincioși care îl ascultau în Sf. Petru, papa i-a reamintit pe marinarii din întreaga lume care sunt blocați pe navele lor și care nu se pot întoarce acasă din cauza pandemiei.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii mai ales în problema lucrătorilor maritimi, mulți dintre ei - se estimează că aproape 400.000 de angajați ai marinei, a reamintit papa - sunt blocați pe navele lor, dincolo de limita contractelor și nu se pot întoarce acasă.

De aceea, el a cerut guvernelor "să facă tot posibilul pentru ca ei să se poată întoarce acasă la cei dragi".

Papa Francisc va începe joi slujbele de Crăciun, cu sfânta liturghie din noaptea de Ajun, tradițional nocturnă dar care anul acesta a fost devansată la ora 19:30 (18:30 GMT), pentru a respecta interdicția de circulație impusă în Italia începând cu ora 22:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău