Consumatorii vor putea efectua expertiza microbiologică a produselor

  • 04 Decembrie 2014 17:20
Consumatorii vor putea efectua expertiza microbiologică a produselor

De la 4 decembrie consumatorii vor fi mai protejați. Dacă vi s-au încălcat drepturile de cumpărător sau ați procurat un produs alterat, puteți cere ajutor experților de la Centrul de Asistență a Consumatorilor.

Este un proiect finanțat de UE și vine ca o alternativă structurilor publice. O relatare de Victor Pogor.
  
La Centrul de Asistență a Consumatorilor se pot adresa persoanele care consideră că le-au fost încălcate drepturile. În caz de situații de conflict, consumatorii vor fi îndrumați pas cu pas de către juriști cum să-și apere drepturile. Potrivit juristului Centrului, Viorel Pârvan , instituția dispune și de un laborator unde consumatorii vor putea merge cu produsul pentru a efectua expertiza microbiologică și a primi un act de conformitate a acestuia.
 
”Proiectul are ca scop protecția alimentară a consumatorilor.Oferă consultanță, asistență juridică primară,ajută consumatorii să formuleze o reclamație. La sesizarea consumatorilor putem procura anumite produse alimentare ca să le ducem în laborator și să efectuăm mai multe analize”, Viorel Pârvan.
 
Centrul de Asistență a Consumatorilor va acorda și consultanță juridică în cazul în care persoana vrea să depună o reclamație la poliție. A fost instituit și o line verde, unde la numărul de telefon 22 233 200 cetățenii, dar și agenții economici  pot raporta  cazuri de încălcare a drepturilor consumatorilor. 
 
”Răspundem la telefon, la linia fierbinte, ascultăm problema. În cazul în care e un produs alterat vă ajutăm ce să scrieți în reclamație, unde să o adresați. În cazul în care conflictul nu se va aplana, vom apela la Agenția privind protecția consumatorului pentru a depista agentul economic și a-l sancționa”, a declarat Viorel Pârvan.
 
Un astfel de centru a fost lansat deja la Bălți, pentru regiunea de nord a țării, iar săptămâna viitoare urmează să fie deschis și la Cahul.
 
Proiectul este finanțat din banii UE cu suportul Guvernului Suediei și al Ministerului Afacerilor Externe din Danemarca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău