Consultările preconizate între PAS, Platforma DA și PDM nu au avut loc. Ce unește și ce dezbină aceste formațiuni

  • 22 Iunie 2020 13:25
Consultările preconizate între PAS, Platforma DA și PDM nu au avut loc. Ce unește și ce dezbină aceste formațiuni

Discuțiile preconizate pentru astăzi între reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, ai Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Democrat, nu au avut loc. Deputații Platformei DA încearcă să-și convingă colegii din Parlament despre necesitatea formării unui nou Guvern, în timp ce democrații au anunțat că nu sunt gata să discute acest subiect.

Acum câteva zile, reprezentanții Platformei DA anunțau o rundă de discuții cu PAS și PDM în vederea formării unui nou guvern care urma să aibă loc astăzi. Pe de altă parte, PDM a venit aseară cu un comunicat ca reacție la aceste declarații, în care spunea că este deschis pentru discuții cu partidele parlamentare, dar că în prezent nu este vorba despre consultări privind formarea unui nou guvern. Formațiunea mai reiterează că nu va purta discuții cu grupul Pro-Moldova și cu Partidul Șor.

Cu toate acestea, reprezentantul PDM și cel al PAS au mers astăzi la o întâlnire convocată de Platforma DA, doar că la întrunire nu a venit nimeni din partea acestei formațiuni, a comunicat pentru Radio Chișinău liderul fracțiunii parlamentare PAS, Igor Grosu.

Platforma DA a inițiat aceste discuții cu singurul scop de a demite actualul Guvern, a menționează vicepreședintele formațiunii, Igor Munteanu. El susține că Platforma DA este dispusă să continue discuțiile cu PAS, PDM și Grupul Pro Moldova și consideră că democrații își vor revedea poziția.

Amintim, că alianța PSRM-PDM a rămas oficial fără majoritate parlamentară după ce mai mulți deputați au plecat de la PDM și s-au alăturat grupului Pro-Moldova sau Partidului Șor. Între timp, Platforma DA a elaborat o moțiune de cenzură a Guvernului, dar PAS susține că o va vota când vor fi voturile necesare și pentru formarea unui nou Guvern, a cărui conducere vrea să și-o asume Platforma. Partidul Șor și Grupul Pro-Moldova a anunțat că sunt gata să susțină demiterea Guvernului Chicu și învestirea altuia, fără a pretinde funcții. Celelalte partide susțin însă că nu vor să discute cu Partidul Șor, dar fără voturile acestuia nu ar putea forma o majoritate. Între timp și Igor Dodon a invitat PSRM, PDM, PAS și Platforma DA la discuții

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău