Consultări publice asupra proiectului de lege care prevede clarificarea regimului juridic al bazinelor acvatice

  • 20 Octombrie 2022 12:53
Consultări publice asupra proiectului de lege care prevede clarificarea regimului juridic al bazinelor acvatice

Vicepreședinta Comisie mediu și dezvoltare regională, Ina Coșeru și Președinta Comisiei administrație publică, Larisa Voloh organizează consultări publice asupra proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative (Codul funciar, Legea privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura, ș.a.) înregistrat în Parlament cu nr. 320 din 21.07.2022.

Proiectul de lege a fost elaborat ca urmare a multiplelor solicitări în adresa Parlamentului Republicii Moldova și Guvernului Republicii Moldova, cu referire la clarificarea regimului juridic al bazinelor acvatice, pornind de la problemele existente și semnalizate în teritoriu.

Prin elaborarea acestei inițiative legislative, autoarele propun clarificarea criteriilor de determinare a apartenenței iazurilor și bazinelor de apă în cadrul procesului de delimitare masivă, în scopul stabilirii regimului juridic al obiectivelor acvatice, pentru a evita litigiile.

Consultările publice se vor desfășura vineri, 21 octombrie, cu începere de la ora 10:00, în incinta Parlamentului Republicii Moldova, Sala Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău