Consultări publice asupra proiectului care va permite femeilor să muncească în perioada concediului de maternitate, beneficiind de indemnizația de maternitate

  • 15 Noiembrie 2022 12:13
Consultări publice asupra proiectului care va permite femeilor să muncească în perioada concediului de maternitate, beneficiind de indemnizația de maternitate

Proiectul de lege care va permite femeilor să muncească în perioada concediului de maternitate, beneficiind concomitent de indemnizația de maternitate, va fi supus consultărilor publice.

Evenimentul va avea loc marți, 22 noiembrie, cu începere de la ora 15:00, în Parlamentul Republicii Moldova. Comisia protecție socială, sănătate și familie invită părțile interesate de a participa să-și confirme prezența până pe data de 21 noiembrie 2022, ora 17:00, la adresa electronică: [email protected] sau la numărul de telefon 022 820 541.

Proiectul de lege a fost elaborat de către deputatele Platformei Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova din Legislatura a XI-a, reprezentând atât majoritatea parlamentară, cât și opoziția. Inițiativa urmărește îmbunătățirea ratei de participare a femeilor și reducerea poverii muncii neremunerate sau cu remunerare în plic asupra femeilor însărcinate care continuă să lucreze chiar și în concediul de maternitate. Urmează a fi modificate Codul Muncii, Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public și Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale. Proiectul poate fi consultat AICI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:4,63 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău